top of page

DAGROUTES

Dit zijn de witte huisjes van het witte stadje Thor in Nederlands Limburg

Oost west, thuis best route

De Maas-Roerroute

De route door het Maasland naar Maastricht

Dit is de mijnterril in Genk
Dit is een ouderwets huisje op de Markt in Sittard

De C-mine route

De drielandenroute

De picknickroute
De Maas-Roerroute
Maastricht
c-mine

Oost west, thuis best route 

(65km)

De Oost West,Thuis Best Route is een verrassende tocht door idyllische kerkdorpen in de Belgische Kempen.  Bij het vertrek in Maaseik kom je eerst  via wijk Egelsberg  en Gremelslo aan in Voorshoven. Langs het kanaal komen we in Tongerlo. Hier heb je een fijne gelegenheid voor een pauze in ’t Sjasse (Dorpsstraat 31).

Al snel rij je het kanaal over en kom je  in de groene natuur van Opitter, de gemeente van de bekende brouwerij en van Kim Clijsters.  De route brengt je in de buurt van “de Pollismolen”, met een eet-en drankgelegenheid in een prachtige omgeving!

De landelijke omgeving die je daarna inrijdt, voert je in een ontspannen sfeer naar het  bruisende stadje Bree met zijn talrijke terrasjes op ’t Vrijthof en zijn niet te versmaden ijs van de Potter in de buurt. De tocht gaat verder via Beek, het kanaal terug over, richting Molenbeersel. Onderweg kan je pauzeren bij De Luysmolen (Luysenweg 2), dit is een historische molensite en echt een aanrader!

Op weg naar Ittervoort  passeren we ijssalon ’t Stampertje, voor de liefhebbers. Dan rijden we vervolgens naar het alom bekende witte stadje, Thorn . Hier heb je volop mogelijkheden om te genieten van een terrasje. Je keert terug naar Maaseik via de uitgestrekte velden van Kessenich met prachtige vergezichten op de Maas.

Een culinaire en vooral een volop ‘natuur’ aanbeveling.

De Maas-Roerroute

(90km)

Op weg naar Roermond doe je het witte stadje Thorn aan met zijn gezellige terrassen. Vervolgens passeer je Wessem met prachtige zichten op de Maas. Nadat je de sluis in Linne overgereden bent, kom je in het historische centrum van Roermond, zijn marktplein en het toffe Munsterplein waar leuke lunchgelegenheden elkaar proberen te overtreffen.

Op de terugweg heb je mooie uitzichten op de jachthaven van Herten en de mogelijkheid voor een kop koffie of een glaasje fris en gezellige babbel in Maasbracht aan de Oude Kolenhaven. Verderop rij je via de sluizen van Maasbracht richting Stevensweert, een authentiek vestingsstadje met een bekende jachthaven aan de Maas. Van daaruit rij je via Dieteren en de prachtige bossen rond Kasteel Limbricht terug naar Maaseik.

De route door het Maasland naar Maastricht

(94km)

Een dagroute die vertrekt vanuit Maaseik en je doorheen de pittoreske Belgische Maasdorpen voert!

Via Heppeneert rij je langs de boorden van de Maas naar Elen, langs de gerestaureerde molen De Hoop naar het oude gedeelte van Rotem, waar je Kasteel Ommersteyn met zijn brede grachten passeert. Slechts een honderdtal meters rij je langs de Rijksweg op. Daarna kom je in Oud-Dilsen, waar je de Oude-Maasarm ontdekt, alsook het gehucht Boyen op weg naar Stokkem. Passeer het gezellige centrum richting Meeswijk en he't lieflijke Leut. Langs de kanaalboord in Vucht, Kotem en Boorsem rij je verder via Neerharen naar Rekem, dat enkele jaren geleden uitgeroepen werd tot Mooiste Dorp van Vlaanderen. Dit is niet zonder reden, zoals je zelf zal ontdekken! Geniet van het sfeervolle "Onder de Linden" op het pleintje in Oud-Rekem om iets te drinken of eten!

Via het natuurgebied Hochter Beemd rij je naar de boord van de Maas in Smeermaas (Lanaken) waar je de 'kleine' grens met Nederland passeert. Enkele kilometers verder kom je Maastricht binnen waar je wat kan kuieren of ontspannen op een van de vele terrassen op 't Vrijthof.

De terugweg leidt je langs de Nederlandse kerkdorpen, proef van het gevoel van de Amstel Gold Race, zoals de beklimming van de Slingerberg, en neem dan even de tijd om te relaxen in 't Kasteel van Elsloo. Een echte aanrader!

De C-mine route

(100km)

De C-mine route is een dagroute die vertrekt vanuit Maaseik en die je brengt tot in het 'Mijnverleden' in het hart van Limburg.

Via Elen rij je door de natuur naar Rotem, de Driepaalhoeve,het schilderachtige Opoeteren naar Niel-bij-As.

In As vervolgen wij onze weg tot C-Mine in Winterslag (Genk). Intussen zin in een hapje of drankje? We kunnen Basic brasserie en Ciné Città zeker aanbevelen!

De site van C-mine is een unieke, authentieke en wonderbaarlijke plek, met een levend verleden en een interessant en creatief aanbod. C-mine is een plek waar mensen, ideeën, disciplines met een grote diversiteit elkaar ontmoeten en er hun creativiteit delen. Een bezoek aan de site is steeds een belevenis zijn die de bezoeker prikkelt.

Via het centrum van Genk, waar je de winkels kan bezoeken, vervolg je je weg langs de Molenvijvers en De Kattevennen. Via Zutendaal rijden we naar Oud Rekem (de gezellige terrasjes zijn een aanrader!).

Je keert terug naar Maaseik via talloze authentieke Maaslandse Kerkdorpjes.

De C-mine route is een supertoffe tocht vol verrassende elementen voor wie van natuur, geschiedenis en vooral gezelligheid houdt.

De drielandenroute

De drielandenroute

(105km)

Als je Maaseik centraal stelt, is het niet moeilijk om in één dag drie landen te bezoeken! Via Susteren (Nederland) rij je richting Vlodrop om daarna op Duits grondgebied in Heinsberg te arriveren, een gezellig stadje waar 't gezellig toeven is met mogelijkheid tot lunch of een heerlijk kopje koffie.

Over de uitgestrekte velden met rustige wegen rond Heinsberg rij je, via Selfkant, naar Sittard (Nederland) waar je rustig de tijd kan nemen om de markt te verkennen met zijn talrijke verscheiden eethuisjes en terrassen. Genieten maar!

Na je bezoek aan Sittard rij je via Limbricht met zijn prachtige kasteel en zijn groene bossen, zalig langs de kleurrijke boorden van de Maas. Daar kan je ongestoord de slaperige maasdorpjes doorkruisen op weg terug naar Maaseik.

bottom of page