top of page
logo.png

In het hart van de Maasvallei in Limburg, in het pittoreske dorpje Aldeneik op een steenworp van de cultuur- en terrasjesstad Maaseik liggen op een zonovergoten zuidoosterhelling Europa’s meest noordelijke Pinot wijngaarden. Karel en Tine Henckens-Linssen verbouwen in de 10 hectaren grote wijngaard, op de mineraalrijke kiezel- en grindterroir, met veel passie de Aldeneyck Pinot Blanc, Pinot Gris, Pinot Noir en een Mousserende Pinot Brut.


De prachtige Maasvallei is de Levensader in dit warme en droge stukje Limburg. Het warme microklimaat en de unieke stenige bodem garanderen een mineralige, elegante en fruitige smaak.Onze Pinot- wijnen werden meermaals bekroond tot Beste Belgische wijn.

De witte wijnen die in inox vaten rijpen uit de Pinot Blanc- en de Pinot Grisdruiven worden na zes maanden opvoeding gebotteld in april. De Pinot Gris Barrique rijpt 5 maanden en de rode Pinot Noir Barrique 10 maanden in vaten van Franse eik (barrique) om
in augustus gebotteld te worden.De witte wijnen zijn droog gevinifieerd en hebben een aantrekkelijk kruidig aroma. Door het kiezel- en grindterroir zijn de mineraliteit én het subtiel evenwicht tussen rijpe zuren en fruitplezier de typische kenmerken.


De rode Pinot Noir kenmerkt zich door zijn elegantie, een zijdezachte structuur, een vleugje nieuwe eik en proeft vooral boordevol fruit.De Mousserende Pinot Brut wordt met veel liefde gemaakt volgens de Methode Traditionnelle en rijpt 12 maanden sur latte met de gist in de fles. Botteling, Remuage en Degorgement vinden plaats op het wijndomein.

 

+32 89 56 41 02

Hamontweg 81
3680 Maaseik

Elke vrijdag en zaterdag van 10u tot 17u is de wijnwinkel op het Wijndomein in hartje Aldeneik geopend.

website

bottom of page