top of page

NAMIDDAGROUTES

De jachthavenroute

(50km)

Dit is de jachthaven aan de Steenberg van Ophoven

Een mooie voormiddagroute die vertrekt vanuit Maaseik en je doorheen verschillende indrukwekkende jachthavens voert. Via de Maasplassen bereik je de jachthaven Heerenlaak. Verderop passeer je de jachthaven De spaanjerd, met mooie vergezichten.

Vervolgens kan je pauzeren aan Dagstrand De Steenberg in Ophoven (Geistingen). Daarna rij je langs Kessenich, naar Thorn, 't Witte stadje van Nederland, met mogelijkheid voor een heerlijk kopje koffie.

Je passeert Wessem en rijdt dwars door het buitenterras van 't Veerhuis, met een adembenemend zicht op de Maas!


Over de Maasbrug voert de tocht je naar Maasbracht, De Kolentip en in Stevensweert ontdek je een uitgebreide jachthaven. Via Roosteren bereik je weer Maaseik.

De ideale route om veel te zien en talrijke pauzeermogelijkheden om te genieten van een ontspannende Vesparit.

De Oud-Rekemroute

(74km)

kasteel Oud-Rekem, Villain XIV, Kasteelhof, Leut, Meeswijk, schilderachtig dorp, mooiste dorp van Vlaanderen

Je vertrekt vanuit Maaseik via het rustige bedevaartsoord Heppeneert en de uitgestrekte landbouwgebieden van Elen. Je steekt de Rijksweg over en rijdt binnendoor naar Rotem, Dilsen en Lanklaar waar je de loop van het kanaal volgt. Je passeert Maasmechelen Village, waar je rustig even halt kan houden voor een zonnig terras aan de Eurocoop (cinema) of zelfs even kan gaan winkelen.

Je vervolgt je weg via de prachtige Engels geïnspireerde tuinwijk van Eisden. Langs de bossen en vennen van Opgrimbie steek je opnieuw de Rijksweg over richting Oud-Rekem, een schilderachtig dorpscentrum met een rijk verleden. De Vesparoute brengt je tot op een pleintje waar het heerlijk ontspannen is. Keuze te over!

De tocht gaat verder langs de boord van de Zuid Willemsvaart naar Boorsem, Kotem en Vucht. In het lieflijke Leut kan je een tussenstop maken aan kasteel Villain XIV, een Kasteelhof met een zonnig en sfeervol terras. In Meeswijk neem je het veerpont over de Maas om daarna via Nederland verder te rijden. Geef je ogen de kost bij het doorkruisen van de verscheidene pittoreske Nederlands-Limburgse maasdorpjes. 

bottom of page