top of page

NAMIDDAGROUTES

De dodendraadroute

(58km)

Wereldoorlog, prikkeldraad, Stramproy, Molenbeersel, asperges Kinrooi

Via Aldeneik, voorbij restaurant De Leeuwerik rij je naar Ophoven. Je passeert de typische aspergevelden van Ophoven en Kessenich richting Neeritter, een stemmig Nederlands dorpje. Van daaruit rij je langs de Belgisch-Nederlandse grens (grenspalen!). Je nadert fietsknooppunt 17, stop zeker even bij de gedenkplaats "Dodendraad"! Terwijl je geniet van koffie en vlaai heb je alle tijd om een plaatselijk stukje Wereld Oorlog II geschiedenis mee te pikken.

Weer op weg rij je via het Nederlandse Stramproy naar Molenbeersel, een van de meest uitgestrekte gemeenten van de streek. Je kruist het industrieterrein om Kinrooi te bereiken. Let op de uitgebreide aardbeienplantages aan je rechterkant! Even later doorkruis je "Leuerbroek" en Camping Geerensheide. Via Sint-Jansberg bereik je weer Aldeneik en daarna arriveer je in Maaseik.

De Oud-Rekemroute

(74km)

kasteel Oud-Rekem, Villain XIV, Kasteelhof, Leut, Meeswijk, schilderachtig dorp, mooiste dorp van Vlaanderen

Je vertrekt vanuit Maaseik via het rustige bedevaartsoord Heppeneert en de uitgestrekte landbouwgebieden van Elen. Je steekt de Rijksweg over en rijdt binnendoor naar Rotem, Dilsen en Lanklaar waar je de loop van het kanaal volgt. Je passeert Maasmechelen Village, waar je rustig even halt kan houden voor een zonnig terras aan de Eurocoop (cinema) of zelfs even kan gaan winkelen.

Je vervolgt je weg via de prachtige Engels geïnspireerde tuinwijk van Eisden. Langs de bossen en vennen van Opgrimbie steek je opnieuw de Rijksweg over richting Oud-Rekem, een schilderachtig dorpscentrum met een rijk verleden. De Vesparoute brengt je tot op een pleintje waar het heerlijk ontspannen is. Keuze te over!

De tocht gaat verder langs de boord van de Zuid Willemsvaart naar Boorsem, Kotem en Vucht. In het lieflijke Leut kan je een tussenstop maken aan kasteel Villain XIV, een Kasteelhof met een zonnig en sfeervol terras. In Meeswijk neem je het veerpont over de Maas om daarna via Nederland verder te rijden. Geef je ogen de kost bij het doorkruisen van de verscheidene pittoreske Nederlands-Limburgse maasdorpjes. 

bottom of page